Till salu

Vasastan, Stockholm

Birger Jarlsgatan 104 J

Nästa visning
calendar icon söndag 25 februari 13:00 - 13:45
4 495 000 kr
area icon Yta
  • 45,5 m2 boarea
price tag icon Månadsavgift
  • 3 386 kr/mån
calendar icon Byggnadsår
  • 1928
Birger Jarlsgatan 104 J

Smakfull genomgående 1920-talstvåa med grönskande gårdsläge

Smakfull genomgående 1920-talstvåa med grönskande gårdsläge

- Optimalt planerad tvåa
- Rymligt sovrum och bra förvaring
- Perfekt läge i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm
- Populär och välskött HSB-förening
- Äkta förening/äger marken/ stabil ekonomi
- Bastu, relax, biorum samt övernattningsrum finns i föreningen
- Härlig grönskande gård med utemöbler och grillplatser
- 40 parkeringsplatser i föreningen
- Nära till KTH, Handelshögskolan och Stockholms Universitet

Bostaden
Ljus och ytterst välplanerad tvåa med ett toppläge i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm. Här är 20-talsandan välbevarad med stilrena material som ger bostaden dess fina karaktär. Bostaden disponeras med en välkomnande hall, ett fullt utrustat kök, ett rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng, ett vackert sällskapsrum med plats för soffmöbler och matsalsbord och ett helkaklat badrum med dusch. Rejält med förvaring erbjuds i flera klädkammare och en rymlig garderobsvägg i sovrummet. Bostaden upplevs som ljus och luftig och tack vare höga eleganta fönster och väl tilltagen takhöjd. Flertalet originalattribut stoltserar i bostaden som fiskbensparkett på golv, speglade dörrar och vackra spröjsade fönster.

Bostadsrättsföreningen
Brf Morkullan är en välskött äkta förening som äger marken. Föreningen upplåter 284 bostadsrättslägenheter och 6 lokaler med hyresrätt samt 40 parkeringsplatser. Fastigheten är av Stockholms Stadsmuseum klassificerad som grön, vilket betyder att bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Föreningen förfogar över en prisbelönt, grön innergård med utemöbler och grillplatser, utöver detta finns bastu, relax, cykelrum, källsorteringsrum samt övernattningsrum och fem tvättstugor. Fastigheten ligger på en kulle mitt i kvarteret Morkullan som utgörs av Birger Jarlsgatan, Frejgatan, Valhallavägen och Surbrunnsgatan. Huvudentrén är magnifik, med en allé upp från Birger Jarlsgatan och en vacker portal som leder in till gården.

Omgivning
Här bor du med ett absolut toppläge i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm. De båda stadsdelarna har mycket att erbjuda. Ett stort utbud av prisbelönta restauranger, kvarterskrogar, caféer, butiker och livsmedelsaffärer finns i närområdet. Här finns även flera trevliga ströv- och grönområden såsom Hagaparken, Brunnsviken, Lill-Janssskogen och Vanadislunden. På kort gångavstånd nås Östermalms stoltheter som idylliska Humlegårdsparken, Stureparken, Östermalmstorg och pulsen på Stureplan. Det finns goda träningsmöjligheter i området, med ett gediget utbud av gym från de flesta kedjor. Ett flertal skolor såsom Handelshögskolan, Engelbrektsskolan, Norra Real , Stockholms Universitet och KTH finns i närområdet. Kommunikationerna är ypperliga med ett flertal busslinjer i närområdet, T-banans röda samt gröna linje samt pendeltåg vid Odenplan. För den bilburne finns boendeparkering på Östermalm och ni tar er snabbt ut från stan via både E4:an och E18.

Varmt välkommen på visning!

Visningar

Föranmälan önskas. Visningstid bokas via hemsidan. Vänligen avboka vid förhinder söndag 25 februari, 13:00 - 13:45
Anmäl mig
Ansvarig mäklare

Therese Nilsdotter

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

Driftskostnad

Förening

Tomt, uteplats, bilplats

Planlösning från Birger Jarlsgatan 104 J, Till salu i Vasastan, Stockholm

Räkna ut boendekostnad

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad