Kommande bostad

Ingarö - Baldersnäs, Värmdö

Baldersnäsvägen 25

  • Friliggande villa
Pris enl ök Eller högstbjudande
  • lamp and chair icon 6 rum och kök
area icon Yta
  • 100 m2 boarea
  • 120 m2 biarea
  • 5 480 m2 tomtarea
calendar icon Byggnadsår
  • 1954
Baldersnäsvägen 25

Med svårslagen vy över Ingaröfjärden

På en rofylld plats med utsikt över Ingaröfjärden i Stockholms skärgård ligger denna villadröm med svårslaget läge och spännande historia.

Under 1910-talet lät grosshandlare Josef Carlsson uppföra en pampig vit villa, Stenvillan, i Baldersnäs på södra Ingarö. Invid huset anlades en stor trädgård och den inom denna fastighet bitvis ännu stående muren samt belägna lusthus. Stenvillan revs 1961 varpå dess fastighet styckades upp.

Dagens huvudbyggnad uppfördes 1954 i en för tiden typisk arkitektur med raka linjer, stora fönster och funktionell design med inslag av marmor och tegel. Huset har genom nuvarande ägares försorg genomgått en omfattande renovering där stor kraft lagts på att bevara dess själ utan att för den skull ge avkall på dagens högt ställda krav på bekvämlighet. Resultatet är en sällan skådad helhet, en dröm för var och en med intresse för arkitektur och design.

Husets entréplan samlar de sociala ytorna med vardagsrum, matplats och kök. Därtill två rymliga sovrum samt badrum. En trappa ned finns en mer privat sfär med två ytterligare sovrum, tvättstuga, garage, teknikrum samt gott om förvaring, inklusive vinkällare. Vardagsrummet öppnar upp till en altan med panoramavy över trädgården och fjärden. En trappa leder ner till en uteplats och den stora trädgården.

Tomten är på 5480 kvadratmeter. Trädgården närmast huset utgörs av plana gräsytor med uppvuxna rabatter. Intill huset finns en vackert snickrad friggebod med spröjsade fönster och fiskfjällspanel. I trädgården finns fantastiska ytor för att etablera av såväl växthus och som odlingar, eller om man så vill, ett attefallshus.

Från krönet utmed strandlinjen erbjuds en sällan skådad naturupplevelse oavsett väderlek och årstid. Här finns en stor stenlagd uteplats samt bevarade delar av den mur med tillhörande utsmyckningar som uppfördes för över 100 år sedan. Lusthuset är även det från slutet av 1800-talet, det är vackert utsmyckat med snickarglädje, spröjsade fönster och invändiga målningar.

Baldersnäs är naturskönt beläget utmed Ingarös sydvästra kust. Området har en intressant historia och har varit bebyggt sedan 1800-talet. Vid Baldersnäs stenbrott, ofta kallat ”gruvan”, bröts fältspat och kvarts mellan åren 1910 och 1924. I området finns en badstrand samt småbåtshamn. Småbåtshamnen har ett antal båtplatser som fördelas av områdets tomtägareförening. Med båt har man direktaccess ut till mellersta skärgården med populära utflyktsmål som Rögrund och Sandhamn. I öster gränsar området till orörda naturområden rika på naturupplevelser, vandringsleder, svamp och bär.

Välkommen till Baldersnäsvägen 25 - en oas mellan storstad och skärgård!

Intresseanmälan
Johan Wahlberg
Ansvarig mäklare

Johan Wahlberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Johan
Sophie Palmstierna
Assisterande mäklare

Sophie Palmstierna

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Sophie

Bostad

Ekonomi

Område

previous slide
next slide
Planlösning från Baldersnäsvägen 25, Kommande i Ingarö - Baldersnäs, Värmdö
Planlösning från Baldersnäsvägen 25, Kommande i Ingarö - Baldersnäs, Värmdö
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad