Till salu

Kummelnäs, Nacka

Bågvägen 7

10 995 000 kr
area icon Yta
  • 183 m2 boarea
  • 1 046 m2 tomtarea
calendar icon Byggnadsår
  • 2023
Bågvägen 7

Välplanerad och vacker helt nybyggd villa med stor plan gräsmatta

Nu finns möjlighet att bli första familjen att bo i en helt nybyggd och vacker villa av högsta kvalitet. Hemmet ligger lugnt och fint beläget ett stenkast från vattnet och med naturreservatet Velamsund inpå knuten.

Här har stor omsorg lagts vid att bygga en villa i tidlös stil och med genomgående exklusiva och stilrena materialval. Ett hem som håller stilen i väldigt många år framöver och innebär ett bekymmersfritt och energisnålt boende för familjen.

Stora fönsterpartier tar in utsikten över den egna stora och plana gräsmattan utanför. Tomten vetter mot sydväst för bästa solläge från morgon till kväll. Här kan en trädgårdsintresserade skapa sin egen drömträdgård med altaner och planteringar. Eller så njuter man av tomten precis som den är; en så pass stor och plan gräsmatta är unikt för Nacka där merparten av tomterna är kuperade.

Invändigt välkomnar generösa öppna sällskapsytor och inte mindre än fem ordentliga och väl tilltagna sovrum. Alla rum har fönster i minst två vädersträck och det bidrar till den luftiga och ljusa känslan tillsammans med takhöjden på 2,5 m i båda planen.

Vardagsrum och kök och matplats är beläget i öppen planlösning och har en eldstad från Contura där elden kan njutas från alla delar av rummet. En glasveranda erbjuder en inbjudande matplats med plats för många gäster.
I det intilliggande köket blir den stora köksön den naturliga samlingspunkten. Det är här läxorna kommer att göras och vännerna samlas för ett första glas vin före middagen.

Det är ett välutrustat och påkostat kök från Marbrodal med sobra mörkgröna luckor, grå tåliga kompositbänkskivor och med alla vitvaror från Siemens. I anslutning finns ett rum som utgör det perfekta utrymmet att inreda ett stort skafferi och har förråd för återvinning med mera.

På entréplanet återfinns vidare ett stilrent badrum med dusch samt en ljus och rymlig tvättstuga med grovingång från villans sida mot gatan. Det finns även ett väl tilltaget gästrum som är stort nog att rymma en dubbelsäng.

Tar man trappan upp till det övre planet når man ett stort och ljust allrum med utgång till den stora balkongen. Härifrån har man full uppsikt över trädgården och sol till sent på kvällen. Runt allrummet är fyra sovrum belägg - ett i vart hörn av huset. Det största sovrummet har ingång till en egen och väl tilltagen klädkammare. Badrummet är elegant inrett i tidlösa materialval och färger och har både dusch och badkar.

Sammantaget är detta en påkostad villa med mycket fina materialval. Genomgående i hemmet är alla väggar släta och målade och det ligger en 1-stavig ekparkett på golven. Villan har energiklass B, vilket kvalificerar huset för Grönt Bolån, som innebär ränterabatt. Huset är utrustat med larm från Verisure och har gratis koppling till larmcentral via Verisure de fösta 12 månaderna.

Huset inklusive husgrunden är byggda på totalentreprenad av A-Hus (Derome husproduktion AB). Huset är av modell Villa Vaxholm, se gärna leverantörens hemsida för mer information: https://www.a-hus.se/husmodeller/vaxholm-k

Entreprenaden är godkänd av godkänd besiktningsman den 2023-09-28, vilket innebär att slutbesiktningen visade att huset är inflyttningsklart och att entreprenören fullgjort sina förpliktelser enligt entreprenadavtalet. Entreprenören ska byta en kökspanel som fått en lackskada på ca 1 cm, i övrigt är huset helt klart. 2-års besiktning skall påkallas av köparen med av köparen anlitad besiktningsman eller av A-hus. För kontroll-och slutbesiktning anlitades L.P.K. Tyresö AB. Slutbevis utfärdades från Nacka kommun 2023-10-04.

På andra sidan Bågvägen börjar Velamsunds stora naturreservat. Här erbjuds underbara strövområden, motionsspår, terrängcyklingsleder, restaurang vid vattnet, ridskola och badplatser. Det går även utmärkt att sätta på sig skidorna utanför dörren och åka till det upplysta längdskidspåret på 2,5 km.

I området är det lugnt och stilla och man bor ett stenkast från havet. Inget trafikljud hörs utan istället kan man njuta av fågelkvitter och hoandet från kattugglor från naturreservatet vintertid. Här kan barnen själva promenera till Backeboskolan utan att korsa någon väg. Det finns även en mysig Waldorfförskola ett par hus bort med en härlig gård mot naturreservatet. En helt ny kommunal förskola är på väg att uppföras i början av Bågvägen.

Pendling in till stan är enkel: antingen med buss strax utanför dörren, eller med båt från närbelägna Risets brygga. I vinter startar en ny direktpendelbåt som går till Slussen på mindre än 30 min från Riset. Från början av Bågvägen går cykelväg hela vägen till city.

Här bor man med det bästa av två värdar: Skärgården och city!

DETALJPLAN
Området har ny detaljplan; DP 628. Se bifogade bilaga under fliken Dokument. Nu sker en successiv utbyggnad i området i syfte att underlätta permanentboende i form av goda byggrätter och kommunalt vatten och avlopp. Denna fastighet på Bågvägen 7 beräknas få kommunalt vatten och avlopp i mars 2024.

Den nya detaljplanen tillåter för denna fastighet att man utöver huvudbyggnaden får bygga komplementsbyggnader om totalt 70 kvm där den största är max 50 kvm. 

När kommunen gör i ordning vägen med belysning och trottoarer tillkommer en gatukostnadsersättning för de boende i enlighet med gatukostnadsutredningen (bifogad under dokument). Vid anslutning till kommunalt vatten och avlopp tillkommer även en anslutningskostnad till kommunen enligt gällande taxa. Anslutningsavgifter och gatukostnad bekostas av köparen, läs mer under avsnittet Fastigheten + nedan.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

Taxering

Inskrivningar m.m.

Driftskostnad

Närområde

Planlösning från Bågvägen 7, Till salu i Kummelnäs, Nacka
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad