Såld

Kungsholmen, Stockholm

Alströmergatan 32K, 2tr

Slutpris: 4 050 000 kr

Alströmergatan 32K, 2tr

Förtjusande 1,5:a i omtyckt förening på Kungsholmen!

* Accepterat pris - 3 995 000kr *

Välkommen till denna öppna och välplanerade 1,5:a om 43 kvm! Bostaden är belägen på Kungsholmen invid S:t Göransparken vilket ger ett toppenläge med närhet till både lugnet av gröna parker och ett rikt uteliv med caféer, barer och restauranger. Föreningen är välskött och har en fantastisk trädgård med grillplats för boende. Lägenheten är mycket trivsam med ett härligt ljusinsläpp, fina materialval och goda inbyggda förvaringsmöjligheter. Köket med halvöppen planlösning mot vardagsrummet är riktigt funktionellt och stilrent med mycket goda arbetsytor och välplacerade ljuskällor.

I denna bostad möts anrik charm med fina detaljer och stilrena moderna lösningar. En välkomnande hall tar emot dig med ljusa väggar, ett behändigt klinkergolv och fina avhängningsmöjligheter i en platsbyggd garderob. En stilig spegeldörr leder till ett kvadratsmart helkaklat badrum med smakfulla detaljer och tvättmaskin för er bekvämlighet. Uppvärmt golv i både badrum och hall. Vidare har lägenheten genomgående parkettgolv i varm brun ton som ger en ombonad och hemtrevlig känsla. Tillsammans med vita väggar och ljusa ytskikt skapas en fin kontrast mot det mörkare golvet.

Bakom en smart skjutdörr finner du det mysiga sovrummet med en praktisk walk-in closet. Köket ligger i halvöppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Det är fullt maskinellt utrustat, elegant och riktigt funktionellt med rejäla arbetsytor i rostfritt stål och noggrant utvald utrustning. Köksskåp med vita spegelluckor och ett prydligt platsbyggt vitrinskåp ger fina förvaringsmöjligheter. I vardagsrummet och matplatsen i öppen planlösning finns gott om utrymme för soffgrupp och matgrupp. Det öppna rummet har ett vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier med djupa nischer som ger en extra rymd och luftig atmosfär. Här har du utsikt över vackra hus och grönskande träd.

Brf Färjan är en äkta och stabil bostadsrättsförening med äganderätt som bildades år 1929. Föreningen har en god ekonomi med en låg skuldsättning per kvm om 2782 kr/kvm. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen äger fastigheterna Dykaren 29, Färjan 10 och Färjan 11. Byggnaderna uppfördes år 1929 och 1930. Husen är K-märkta, vilket innebär att de är särskilt värdefulla ur kulturhistorisk synpunkt. Föreningen upplåter 490 lägenheter med bostadsrätt och 42 lokaler med hyresrätt. Hyreslokalerna ger en bra hyresintäkt till föreningen.

Föreningen har en mycket trivsam och grönskande innergård som är prisad som en av Stockholms finaste innergårdar. På innergården finns en vacker fontän och trädgården sköts av föreningens trädgårdsmästare. Innergården har även en trevlig grillplats med flera grillar och ett stort trädäck.

På Kungsholmen finns många lugna bostadsområden och parker, härliga promenadstråk och fina utsikter över bland andra Riddarfjärden, Mariebergsfjärden och Ulvundasjön. Det centrala läget bidrar också till ett rikt kultur- och uteliv med närhet till mängder av mysiga caféer, populära restauranger och butiker av alla dess slag. För soliga sommardagar har du Kristinebergsbadet, Fredhällsbadet och Smedsuddsbadet inom gångavstånd. För den aktive finns gym och sporthallar inklusive tennis och simhall inom gångavstånd. I Rålambshovsparken firas varje år Stockholms Filmfestival. Där finner du även en skatepark, basketplan, amfiteater och en boule-bar med mera.

Bra kommunikationsmöjligheter med busstationer och tunnelbanestationer i närheten. Med mindre än 10 minuters promenad till Fridhemsplan, Kungsholmens knutpunkt för kollektivtrafik, tar du dig snabbt och enkelt vidare till T-centralen och resten av staden.

William Halmstrand
Ansvarig mäklare

William Halmstrand

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om William
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad